Citromfüves bodzaszörp

június 01, 2015

A bodzaszörpöt szinte mindenki szereti, nem is csoda :). Igazán nem kell nagy tudás az elkészítéséhez, és kellemes hűsítő. Rengeteg recept kering az interneten, a bőség zavarában nehéz is választani. Én most egy nem téliesített, limonádés változatot hoztam. És ha már úgyis illik a savanykás íz a bodzához, gondoltam miért ne tegyek bele citromfüvet. Úgyhogy tettem, és finom lett. A recept:

Hozzávalók:
15 db friss, szépen kinyílt bodzavirág
2 db karikára vágott citrom, lehetőleg bio
1 jó nagy bögre citromfű levél
1 kg cukor
1 doboz citrompótló, vagy ennek megfelelő citromsav
4,5 l víz

A hozzávalókat egy jó nagy fazékba tettem, és felöntöttem kb 4,5 l vízzel. Bevallom én még a bodzát sem mostam meg, mert azzal csak az értékes pollenek mennek a lefolyóba. Inkább forgalomtól távol eső helyen szedtem, és csak a szép, egészséges virágokat használtam fel, így túl nagy kárt biztos nem okoztam, ennyi kosz kell :). A citromot karikára vágtam, a citromfű leveleket pedig kicsit szétnyomkodtam, hogy jobban kijöjjön az íze. Az egészet lefedve hűvös helyen (nehogy a cukortól forrásnak induljon) 2,5 napig pihentettem, néha megkevertem. Ezután leszűrtem, és üvegekbe töltöttem. Miután nem felforralt, nagyon cukros változatról van szó, hűtőben kell tárolni. Én feles higításban szeretem, de ez ízlés kérdése. Egészségetekre! :)








You Might Also Like

0 megjegyzés