Villámgyors csokis muffin

március 02, 2015

Egyik kedvencünk a muffin, mert gyorsan elkészíthető, és az alaprecept bátran variálható attól függően, épp mi van otthon. Kerülhetnek bele olajos magvak, aszalt gyümölcs, most pedig az örök kedvencet, a csokis változatot hoztam nektek.

Hozzávalók kb. 12 db - hoz:
12 dkg teljes kiörlésű liszt
14 dkg finomliszt
2 tk sütőpor
½ tk szódabikarbóna
14 dkg barna cukor
1 tojás
12,5 dkg puha vaj vagy margarin
2,8 dl natúr joghurt (2 kis pohár)
1 tk fűszer ízlés szerint (vanília, fahéj, rum stb…)
20 dkg étcsokoládé
mandula a díszítéshez

Így készítem:
A sütőt előmelegítem 180 C-ra. A lisztet elkeverem a sütőporral, szódabikarbónával, cukorral, majd mehetnek bele a lágy összetevők. (Ha csokis alaptésztát szeretnénk, a liszt egy részét helyettesíthetjük 1-2 evőkanál kakaóporral.) Ízesítőnek 1 ek rumot használok, majd az egészet robotgéppel elkeverem. A csokit durva darabokra vágom és beleforgatom a kész tésztába. A tepsibe muffinpapírt teszek, a tésztát 12 egyenlő részre osztom, a tetejére szeletelt mandulát szórok. Kicsit kidagad majd a formából, de szerintem így az igazi! Előmelegített sütőben kb. 25 percig sütöm. Tálalás előtt kicsit hagyom kihülni, mert a papír úgy könnyebben lehámozható róla, de sokáig nem várok, mert szerintem langyosan az igazi, amikor még folyik a csoki a belsejében... J









You Might Also Like

0 megjegyzés