Első kenyerünk

május 14, 2015

A kenyérvásárlással mindig bajban vagyunk, a közeli kisboltban nem igazán van nagy választék. Így jutottam arra az elhatározásra, hogy na majd én megsütöm! Habár tökéletes nem lett, gondoltam megosztom veletek, mert legalább arról megbizonyosodtam, hogy a kenyérsütés egyáltalán nem lehetetlen. A héja ropogós, a belseje elég tömött, olyan „teljes kiörlésű” fajta, de tényleg nem rossz. Lényeg, hogy nem vette el a kedvemet a kísérletezéstől, sőt! Biztosan kipróbálok még egy pár receptet, amíg megtaláljuk a saját kedvencünket, de valahol el kell kezdeni. Nincs vele sok munka, és nincs utána túl sok mosogatnivaló sem – ez sem hátrány.J Csak bíztatni tudok mindenkit!

Hozzávalók:
70dkg teljes kiörlésű liszt
0,5l langyos víz
50g élesztő
2kk só
1 csapott kk cukor
0,7dl olivaolaj

Így készült:
A hozzávalókat egy nagy tálban összedolgoztam, az egyszerűség és gyorsaság kedvéért én a kézi habverő dagasztóját használtam. Ha a tészta már elválik az edény oldalától, készen is van. Letakarva két órát pihenni hagytam. Ezután cipót formáltam belőle, a tetejét kicsit beliszteztem, bevagdostam, és tepsibe téve még kb 20 percet pihent. 220 C – ra előmelegített sütőben alufóliával letakarva kb 45 percig sütöttem. Ha már megsült, az alufóliát levéve (a sütőt felső sütésre állítva) a tetejét még további 10 percig pirítottam. Íme az eredmény!








You Might Also Like

0 megjegyzés