A Chelsea Flower Show tanulságai, avagy 5 dolog, ami az angoloknál még mindig nagyon megy / 2.rész

június 14, 2018

Az előző részben a növényhasználatot és zöldségtermesztést vettük sorra, most jöjjenek a használt anyagok és a szebbnél szebb kiegészítők.

3. Hagyományos vs. modern anyagok használata


Teljesen mindegy, hogy a kerteket, vagy a kínált termékeket nézzük, szinte sehol nem látni ócska minőségű megoldásokat. A kertekben a legtöbb helyen a kő, fa és tégla köszönt vissza, de természetesen modern, mai anyagokkal  és megoldásokkal is sok helyen találkoztunk. A látszóbeton, üveg, vagy akár az acél is szóba jöhet, de ezeket az anyagokat mindig nagyvonalúan alkalmazzák. A hagyományos és modern építőanyagok jól megférnek egymás mellett, kifejezetten szép kontrsztokat hozhatunk vele létre a kertben.












4. Fa minden mennyiségben

Igaz, ez némiképp az előző ponthoz is köthető, de gondoltam megéremel egy külön bekezdést a rendeteg kerti bútor, fából készült kiegészítő a hintaszéktől kezdve a lámpán át az üvegházig. A kiállításon rattan és fém kerti bútorokkal talán nem is találkoztunk.






5. Kézműves és designer termékek kertészkedéshez, vagy csak úgy...

Ha megnézitek ezt a képet, látszik a rettentő mennyiségű stand a kiállítás főutcáján. Ezek többsége mind szebbnél szebb kiegészítőket árult általában magas minőségben, (számunkra) megfizethetetlen áron. Plédek piknikezéshez, vagy csizma, ruha, esőkabát, szerszám... de még a kis házi kedvenceknek is árultak kiegészítőket. Igen, ilyen szép és jó minőségű eszközökkel biztos még a munka is jobban esik...






You Might Also Like

0 megjegyzés