A vidéki angol kertek 8 elengedhetetlen jellemzője / 2.rész

május 23, 2018

És akkor folytassuk a további jellegzetességekkel...


5. Természetes burkolatok

A hagyományos vidéki kertekben leggyakrabban használt anyagok a tégla, gyöngykavics, fa. Persze olcsóbbak a nálunk oly népszerű térkövek (és nem mondom feltétlenül azt, hogy ezek között nem lehet esztétikusabb darabokat találni), azért mindenkit arra buzdítanék, ha teheti, fektessen igényes burkolatokba! Ezt jó esetben örökre választjuk, és egész más lesz az összkép! Kapható fagyálló klinkertégla számtalan színben, ha valaki ódzkodik a pirostól, válasszon szürkét, ami mindenhez passzol. De a természetes kőlapok, kockakövek, vagy akár a gyöngykavicsos út is jól mutat! 



6. Dézsás növények

Minden kis teret/teraszt/erkékyt romanikusabbá és bujábbá tehetünk dézsás növényekkel. Ültethetünk bele örökzöldeket, kisebb cserjéket, de ha van kedvünk és türelmünk folyamatosan cserélgetni a növényeket, szezonális virágokban is gondolkozhatunk. Jól mutatnak tavasszal a tulipánnal beültetett ládák, nyáron a helyükre pedig egynyáriakat ültethetünk. A dézsás növényekkel a legkisebb helyre is csempészhetünk egy kis színt!




7. Víz a kertben

Nem, most nem a nálunk oly nagy népszerűségnek örvendő kerti tavakra gondolok. Szerintem viszonylag kevés olyan kert van, ami egy valamire való kerti tavat "elbír",  ami pedig a leásható műanyag tavakat illeti? Én óva intek mindenkit attól, hogy ilyesmiben gondolkodjon. Ha kicsi a kerted, egy szép madáritató vagy épp egy kút sokkal jobb választás lehet! Ne felejtsd, a kevesebb néha több! ;)




8. Rózsa minden mennyiségben

Több növényt is írhatnék, ami annyira jellemző az angol vidéki kertekben, de ha most egyet kell kiragadnom, az a rózsa. Biztosan minden kertben van legalább egy olyan naposabb pont, ahová elhelyezhető. A szín és virágforma választék végtelen, ha pedig jól választunk, még illatával is megörvendeztet bennünket. (Rózsákról már írtam régebben, ezt itt olvashatjátok.)




Remélem sikerült pár ötletet adnom, amit saját kertedben is alkalmazni tudsz!
További inspiráló képekért keresd Pinterest oldalunkat!

A képek forrása: www.pinterest.com.

You Might Also Like

0 megjegyzés