Kertek a nagyvilágban: Risskov, Dánia

március 17, 2014

A sorozat első kertjeként Claus Dalby dán kertész otthonát mutatom be. Az udvar fantasztikus, főleg a hagyományos, angolos stílus kedvelőinek ajánlom figyelmébe.  Claus a növénykiültetések mestere, pedig a kertek iránti szenvedélye csak 1995 – ben kezdődött, mikor házuk megvásárlását követő évben megismerkedett Anne Just festőnővel. Anne a kertben végigsétálva, fantáziáját elengedve hagymás növények ezreit látta maga előtt. Claus a tanácsokat megfogadva alakította kertjét, ami azóta igazi szenvedélyévé vált.

És ahogy Anne elképzelte, a kertet most tulipánok és nárciszok ezrei díszítik. Az utcán valóban jól mutatnak a dézsába ültetett hagymások, és az erdő aljában sem sok 5-6000 tulipán, és legalább kétszer ennyi krókusz és rengeteg nárcisz. Ilyenkor tavasszal lenyűgöző, az egyik kedvencem.

Amikor alkalmam van nagyobb kertet tervezni, mindig javaslom hagymások tömeges ültetését, de mint ahogy Claus kertjében is, dézsákban az erkélyen, vagy a bejárat mellett is jól mutatnak. Csak bíztatni tudok mindenkit!










Ha felkeltettem az érdeklődésed, látogass el Claus oldalára.

You Might Also Like

0 megjegyzés