Vendégségben a tervezőnél: Tom Stuart – Smith

március 21, 2014

Serge Hill, Anglia 1.rész


Számomra mindig érdekes egy tervező saját otthona, talán ez árulja el a legtöbbet az illetőről. Itt csak a saját egyéniség és kreativitás szab határt.

Elsőként a neves angol kerttervező, Tom Stuart – Smith kertjét hoztam nektek. A kertek iránt érdeklődőknek ismert lehet Tom neve, hiszen a népszerű Chelsea Flower Show visszatérő tervezője. A kiállításokon megépített kertjeit is érdemes megnézni (az egyik kedvencemet biztosan be is mutatom majd), de most nézzük Tom otthonát.  

A házat több kertrészből álló birtok veszi körül, amit Tom és családja az elmúlt 25 év alatt hozott létre egy búzamező helyén. A most bemutatott kertrészt, a ’West garden’-t, nyírt sövényekből kialakított váz határoz meg, ami szabályos szobákat fog közre. A szobák némelyike gyepes, egyik – másik évelőkkel zsúfoltan beültetett. A növényültetés spontán, igazi angolos, vidékies hangulatú. Egyszerre szabályos és buja, amit számomra az évelők rengetegéből kibukkanó korbácsliliomok tesznek érdekesebbé. A belső kialakítás zárt, de a sövényekben szabadon hagyott látványtengelyek a környező virágos gyepet és a tájat kapcsolják a kerthez. Ilyen kilátással én is szívesen üldögélnék a teraszon… 

A kert többi része egészen más hangulatot hoz, de erről legközelebb.








A képeket itt és itt találtam.
Tom munkásságáról részletesebben weboldalán olvashatsz.

You Might Also Like

0 megjegyzés