DIY: emelt ágyás a kertben

április 15, 2014

Nagyon szeretnék egy saját kertet, de amíg az nincsen, maradnak az ötletek és a lista, hogy mi minden is lesz egyszer abban a kertben. Egy kicsi veteményes biztosan, még akkor is, ha nem is tudunk mindent magunknak megtermelni.  Jó dolog növényeket gondozni, látni a fejlődésüket, a végén pedig a terménnyel jutalmazni magunkat a kitartó munkáért.

És egy veteményes is lehet szép, akár egy kisebb kertben, a díszkerttel együtt is jól mutat. Egyre népszerűbb a most bemutatott megoldás, ami szerint fából, vesszőből fonva, esetleg betonból, corten acélból, - vagy szinte bármi másból, ami a kert stílusához illeszkedik-, kereteket készítünk, amit földdel feltöltve kész az emelt ágyás. Könnyen kivitelezhető és praktikus is. A keretek között lesz helye a jó minőségű termőföldnek, az ágyások szépen szegélyezettek, és ha magasabbra építjük, még hajolni sem kell akkorát.

A keretet legegyszerűbben fából készítheted el. A sarkokon kell 1-1 négyzetes lécet leütni, amihez oldalról hozzá tudod erősíteni a deszkákat. Készülhet vastagabb anyagból is, pallóból, vagy gerendából, a sarkokon egymásba lapolva. Praktikus szabály, hogy 120 cm - nél ne legyen szélesebb, különben a közepét nem fogod elérni. Számtalan variáció lehetséges, szerintem a legszebb, ha szépen patinásodott, bontott gerendából készül, de fehérre festve is jól mutat.

Sok sikert a barkácsoláshoz!











A képek forrása sorrendben 123456789

You Might Also Like

0 megjegyzés