DIY: francia levendula egynyáriakkal

április 27, 2014

Ha még nincs ötleted kaspóid beültetésére, vagy nem tudod, hogy állj neki, a következő képsor remélem segíteni fog!

Tegnap az egyik kedvenc növényemet, a francia levendulát (Lavandula stoechas) ültettem cserépbe egynyáriak társaságában. Személy szerint nem kedvelem a tisztán egynyári kiültetéseket, szerintem sokszor sablonos, a megszokott kombinációktól sokan nem mernek elrugaszkodni. Éppen ezért hoztam most egy vegyes kiültetést.

Bármilyen ládát ültetsz is be, fontos, hogy a kompozíciónak legyen súlypontja. Nálam a hangsúly a francia levendulán van, ez a legmagasabb, és legkülönlegesebb növény a három közül. Ezt egészítettem ki komplementer színével, a halványsárga, bokros növekedésű petúniával (Petunia ’Piccola’), és mivel nem árt, ha a csoportban van egy kúszó növény is, választottam melléjük egy kereklevelű szalmagyopárt. A levendula lila színe tökéletes páros a halvány sárgával, amit a szalmagyopár ezüstös levélkéi még jobban kiemelnek. Szerintem elegáns és visszafogott, ezüstös vagy fehér színű kaspóban jól mutat.

Ha többet szeretnél tudni a növényválasztás részleteiről, kövesd a blogot, mert a kiültetések kompozíciós szabályairól és a színharmóniákról még többet tudhatsz meg a következő alkalommal.

Addig is irány a kert, még van egy fél nap a hétvégéből! J


A fotókat készítette: Majlik Károly

You Might Also Like

0 megjegyzés