Virágágy olcsón, egyszerűen

április 18, 2014

Ha nem szeretnél sokat költeni kerted felfrissítésére, még épp időben vagy ahhoz, hogy magról vetett virágokkal dobd fel meglévő ágyásaidat. Ha nem zavar a spontán, buja megjelenés, egyszerűen csak meglévő virágaid közé, az ágyás kikopott részeibe szórd el a magokat, néha locsold meg és várj. Az egynyáriak gyorsan fejlődnek, egy – két hónap múlva már virágukkal díszítenek majd.

Legtöbbjük vidéki hangulatú kertekbe illeszkedik, nem véletlen, hogy a növények nagy része nekem is nagymamám kertjéből ismerős. Ezek az oroszlánszáj (Antirrhinum majus), egynyári szarkaláb (Delphinium ajacis), hajnalka (Ipomea purpurea), madármályva (Lavantera trimestris), egynyári csillagfürt (Lupinus polyphyllus), egynyári viola (Matthiola incana), rézvirág (Zinnia elegans).

A szimpla, légies megjelenésűek, mint a pillangóvirág (Cosmos bipinnatus), len (Linum grandiflorum), búzavirág (Centaurea cyanus), kaliforniai kakukkmák (Eschscholzia californica), egynyári fátyolvirág (Gypsophila elegans) füvekkel kombinálva virágos rét látszatát keltik. Nekem ezek a kedvenceim.

Az egynyáriak előnye, hogy legtöbbjük egész nyáron át virágzik, élénk színűek, így tökéletesek meglévő évelőágyak színesítésére. Eddig nem volt sok személyes tapasztalatom ezekkel a növényekkel, de gondoltam idén én is teszek egy próbát az erkélyünkön. Dézsába búzavirágot, dísznapraforgót, fátyolvirágot, meglévő évelők közé pillangóvirágot és lent vetettem. Ennek kb. két hete, és már bújnak a növények Kíváncsian várom az eredményt!









A képek forrása sorrendben 12345
Az összeállítás képeinek forrása: Eschscholzia, Gypsophila,  CentaureaNigellaHelianthus, LinumCosmosZinnia

You Might Also Like

0 megjegyzés